vrienden zinn logo

 

zinn logo

opening zinn activiteitenpleinOpening Zinn activiteitenplein

Op de - voor veel van de aanwezigen herkenbare klanken van het radioprogramma Ochtendgymnastiek, u weet wel met Ab Goubitz - is het ZINN activiteitenplein aan de Dilgtweg in Haren op vrijdag 15 juli 2022 feestelijk geopend. Na een inleiding door clustermanager Jan Wilts was het aan de heer Visser (die zo'n twee jaar geleden het idee voor het plein opperde) het lint door te knippen. Dat deed hij onder toeziend oog van ruim vijftig aanwezigen; ZINN bewoners, ZINN medewerkers, familieleden, vrienden, genodigden en buurtbewoners.

Met de opening van het rollator- en rolstoeltoegankelijke activiteitenplein, mede mogelijk gemaakt door giften van onder andere het Menzisfonds, RCOAK, Nationale Postcodeloterij Buurtfonds, De Vrienden van ZINN en een aantal anonieme gevers, is een langgekoesterde wens werkelijkheid geworden. Naast Jeu de Boules kunnen er ook activiteiten zoals tafelcurling, bingo, XL Rummikub of een fotospel worden ondernomen door ZINN bewoners maar ook ouderen uit de buurt. Het sociale karakter in combinatie met de mogelijkheid om – in de buitenlucht - meer te bewegen maakt het plein tot iets unieks.

Ervaringen

“Het is belangrijk dat de Vrienden van ZINN projecten en activiteiten kunnen blijven steunen, die de bewoners prettige momenten van afleiding en plezier bieden”
- Robert Berting, voorzitter
“Waarom meewerken aan de Vrienden van ZINN? Om die glimlach en twinkelende ogen van bewoners, die genieten van dingen waar de Vrienden aan bijdragen.”
- Frans Tempelaar, penningmeester
"Ik verleende naast zorg in mijn praktijk ook zorg in zorginstellingen, waarbij het mij opviel dat het bezig zijn, bezig gehouden worden en het initiëren van herinneringen van eminent belang zijn in de laatste levensfase van mensen."
- Truus van der Werff, bestuurslid

Deze website is mede mogelijk gemaakt door:   triplepro logo